Nieuws Coronavirus online afspraken - COVID-19 (19/06/2020)

Heeft u verkoudheidsklachten als niezen, hoesten, neusloop, keelpijn, koorts, grieperig gevoel?

Bel eerst naar de praktijk op 02/377.51.78


Zo helpt u de verspreiding van het virus te voorkomen.


Stapsgewijs herstart Huisartsenpraktijk Nieuwenhoven

de normale consultaties 

Vanaf 4 mei herstarten we stapsgewijs de normale consultaties in onze praktijk.

Onze praktijk wordt georganiseerd volgens de aanbevelingen van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid Sciensano.

De zorg in onze praktijk wordt op een veilige manier georganiseerd zodat je met een gerust hart naar je dokter kan komen. Hierbij houden we rekening met enkele eenvoudige adviezen.

  • Ben je verkouden, heb je last van keelpijn, hoesten, niezen, koorts, grieperig gevoel, …? Kom dan niet naar de praktijk. Ook niet als je reeds een afspraak voor iets anders hebt. Neem wel telefonisch contact met ons op zodat we je snel verder kunnen helpen.
  • Voor COVIDtesten volgen we de wetenschappelijke aanbevelingen zoals te vinden op www.sciensano.be.
  • Heb ook geduld als je belt, de telefoon is druk bezet. Voor 2 patiënten maak je ook steeds 2 afspraken, alleen zo kunnen we onze planning zo goed mogelijk volgen. We voorzien 15 minuten per consultatie.
  • Kom op tijd, maar niet meer dan 5 minuten vòòr je afspraak binnen in de praktijk. Kom liefst alleen, indien nodig mag er maximum 1 begeleider meekomen (voor een ziek kind komt er liefst maar 1 ouder mee, en géén broers of zussen). Zo beperken we maximaal  het aantal patiënten in de wachtzaal.
  • Er is handgel voorzien waarmee je bij het binnenkomen en buitengaan je handen kan ontsmetten. Zo zijn je handen proper als je binnen komt en als je weer naar huis gaat.
  • Respecteer steeds 1,5 meter afstand van anderen, ook aan de balie. Zo verklein je de kans op besmetting door hoesten of niezen.
  • Het dragen van mondmaskers wordt aanbevolen wanneer de nodige afstand niet bewaard kan worden. Dit mag enkel een aanvulling zijn op de huidige hygiënische voorzorgen: thuisblijven wanneer je symptomen hebt, je handen regelmatig wassen en voldoende afstand bewaren. Wanneer je een mondmasker draagt is het belangrijk om dit correct te dragen en nadien het masker en je gezicht niet meer aan te raken. Je verhoogt immers de kans om jezelf te besmetten wanneer je hierdoor vaker aan je gezicht komt.
  • Voorschriften worden enkel via consultatie of na telefonisch contact met een arts verstrekt. Voor herhaalvoorschriften kan je telefonisch contact opnemen met het secretariaat(liefst niet op maandag voormiddag). Nadien zal een arts je steeds contacteren. Zo kunnen we je gezondheidstoestand beter opvolgen.
  • Om documenten op een veilige manier te delen met patiënten, gebruiken wij vanaf heden ook het platform Helena”. Dit kan u zelf installeren op pc of smartphone.

Bij twijfel of vragen zijn we telefonisch beschikbaar om u verder te helpen.

Als we deze eenvoudige aanbevelingen samen opvolgen, kunnen we steeds een goede zorg voorzien voor iedereen.

Meer informatie over Corona vind je hier:

https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/coronavirus

https://www.info-coronavirus.be/

https://static.standaard.be/Assets/Images_Upload/2020/04/29/Eva_mondmasker.pdf